Informatie

Algemeen

De Strandvijfdaagse is een vijfdaagse wandel-kampeertocht over de stranden en deltawerken van Zeeland en Zuid-Holland. 2/3 deel gaat over het strand en 1/3 deel over verharde weg.

In 2022 is de eenentwintigste Strandvijfdaagse van maandag 4 juli tot en met vrijdag 8 juli.

Kosten en Vervoer

De kosten voor deelname aan dit relaxte wandel-kampeerevenement bedragen 225 euro.

Start- en finishplaats zijn bereikbaar per openbaar vervoer. In Vlissingen rijdt op zondag een pendelbus van NS- station naar het sportcomplex van GPC Vlissingen aan de Bosweg. Verder bieden wij nog twee andere mogelijkheden aan:

  • Voor deelnemers die met de eigen auto reizen is er de mogelijkheid om op zondag 3 juli 2022 (voorafgaand aan de strandvijfdaagse) de auto te parkeren op het parkeerterrein bij de finish in Rockanje. U reist dan met onze bus naar Vlissingen. De kosten hiervoor zijn 15 euro per persoon.
  • Voor deelnemers uit Zeeland, West Brabant en België bieden wij de mogelijkheid om op vrijdag 8 juli 2022 (na afloop van de strandvijfdaagse) vanuit Rockanje met onze bus via een tussenstop bij NS-station Goes naar het sportcomplex van GPC Vlissingen aan de Bosweg te Vlissingen en NS-station Vlissingen te reizen. De kosten hiervoor zijn 14 euro.

Route

Op zondag 3 juli komen de meeste deelnemers al naar Vlissingen. Het kampeerterrein bevindt zich op sportcomplex Irislaan (ingang Bosweg) en gaat open vanaf 14:00 uur. In de kantine van GPC Vlissingen is een snackbar. U kunt ook in een half uur naar de boulevard van Vlissingen wandelen om daar een hapje te eten. Deze overnachting is bij de prijs inbegrepen.

Op maandag 4 juli vertrekken we vanuit Vlissingen naar Domburg (afstand 23 km). Start tussen 8:00 uur en 10:00 uur. Deze dag lopen we grotendeels over het strand, op enkele kleine stukjes na. We overnachten bij Voetbalvereniging Domburg.

Op dinsdag 5 juli gaan we van Domburg naar Kamperland (afstand 20 km). Start vanaf 7.30 uur. Ook deze dag grotendeels strand, het laatste stuk gaat ongeveer 4 km door de polder. De overnachtingslocatie is VV De Bevelanders.

Op woensdag 6 juli gaat de route van Kamperland naar Scharendijke (afstand 33 km). De route bevat de Oosterscheldekering (8km), een indrukwekkend stuk Deltawerk, en 17 km strand. Bij voetbalvereniging ZSC’62 wordt er overnacht.

Op Donderdag 7 juli is Scharendijke de startlocatie en Stellendam de eindlocatie (afstand 27km). De Brouwersdam (8 km) is onderdeel van de route.  De overnachtingsplaats is Voetbalvereniging Stellendam.

Op Vrijdag 8 juli lopen we het laatste stuk van de tocht van Stellendam naar Rockanje (afstand 10 km). De start is om 9:00 uur. De finish is bij Strandpaviljoen Badlust.

Bagage en Overnachting

Uw bagage wordt iedere dag in onze vrachtwagen ingeladen en naar de volgende overnachtingslocatie gebracht. Op de overnachtingsplaats overnacht u in uw eigen tentje. Het is raadzaam om uw bagage waterdicht te verpakken. De bagage wordt op de overnachtingslocatie in de open lucht gelegd. Een gasbrander en/of campinggastel is ten strengste verboden.

Eten/drinken

’s Ochtends krijgt u een ontbijt/lunchpakket. De ontbijt/lunchpakketten worden verzorgd door voetbalvereniging ZSC’62.

Elke ochtend en ’s middags bij aankomst op de overnachtingsplaats is er gratis koffie en thee tot 17:00 uur.

Van maandag tot en met donderdag wordt rond 18.30 uur de warme maaltijd uitgereikt. De cateraar voor de warme maaltijden is SEC Catering.

Verzorging

Dagelijks is een E.H.B.O.-team uit Ouddorp aanwezig van 16:00 uur tot 18:00 uur om uw voeten te verzorgen. Verder zijn er 2 tot 3 sportmasseurs die u tegen betaling kunnen masseren.

Inschrijven